Vakantieparken Frankrijk

Vakantieparken Frankrijk

Frankrijk is de ideale vakantiebestemming voor velen. Er zijn een hoop vakantieparken waar je uit kunt kiezen om een topvakantie te beleven, maar welk park moet je kiezen? Er is zoveel keuze, dus hoe weet je nu welk vakantiepark het best bij jou en je gezin past? Om het wat gemakkelijker voor je te maken, hebben wij de beste regio’s en de bekendste ketens op een rijtje gezet. Dit helpt je met het maken van de goede beslissing en je hebt gegarandeerd een geweldige vakantie voor de boeg.

Beste regio’s

In iedere regio van Frankrijk zijn andere dingen te beleven. Om je een goed beeld te geven, lichten we drie totaal verschillende streken voor je uit. Of je nu bij zee wil zitten, dichtbij een grote stad wil vertoeven of in het binnenland wil genieten van de prachtige natuur: alles is in Frankrijk mogelijk.

Eén van de meest populaire streken in Frankrijk is toch wel Bretagne. Het gebied ligt in het noordwesten van Frankrijk, aan de kust. Het bezit ontzettend mooie eilanden, waanzinnige riffen en mooie kusten. Er zijn leuke stadjes te bezoeken en het klimaat is over het algemeen lekker warm. Daarnaast is het vanuit Nederland er goed te bereiken met de auto, omdat het niet zo ver weg gelegen is.

Ile-de-France is een andere bekende regio in Frankrijk, voornamelijk omdat Parijs zich hierin bevindt. Je vindt er gezellige bedrijvigheid en er is genoeg te zien en te doen. Er zijn een hoop vakantieparken die in deze regio liggen, waardoor je je vakantie rustig kunt doorkomen, afgewisseld met tripjes naar de grote stad.

Rhône Alpes is een regio in het oosten van Frankrijk, en is vooral populair door de wintersporten die je daar kunt beoefenen. Toch is het een zeer gevarieerde streek en heb je er ook mooie steden, natuurparken en wijngaarden die je kunt bezoeken. Je hoeft dus niet per se je skies in te pakken. Het is een prachtige omgeving om samen met je gezin te genieten van de natuur.

Bekendste ketens

De bekendste ketens van Nederland kun je ook in Frankrijk vinden. Denk bijvoorbeeld aan Center Parcs of Roompot. Zij hebben ook prachtige accommodaties in het buitenland, zo ook in Frankrijk. Als je hier voor kiest ben je gelijk verzekerd van dezelfde goede service en kwaliteit als je in Nederland misschien al van ze gewend bent, en je komt niet voor verrassingen te staan.

Toch zijn er ook een hoop andere ketens waar je een prima tijd kunt beleven. Kijk bijvoorbeeld eens naar Kawan Villages of Pierre et Vacances. Deze laatste is het moederbedrijf van onder andere Center Parcs en Sunparks, dat zich voornamelijk op Frankrijk richt. Zij zijn in Frankrijk gespecialiseerd en hebben een enorm groot aanbod, zodat jij meer hebt om tussen te kiezen. Er is voor ieder wat wils: of je nu met een grote groep gaat of met zijn tweeën, Pierre et Vacances heeft het voor je in de aanbieding.