Logeren bij Vlamingen in Frankrijk

Logeren bij Vlamingen in Frankrijk

Frankrijk is een prachtig land om op vakantie te gaan. Het land kent een afwisselend landschap van bergen, valleien, open vlaktes en zee. Het is er heerlijk om te wandelen en te fietsen, en op vele plaatsen kun je terecht voor sportieve activiteiten. De Franse keuken is beroemd en wordt door velen erg gewaardeerd, net als de wijnen die er in verschillende streken volop worden verbouwd. En, heel belangrijk voor Nederlanders en Belgen, het weer is er vooral in de zomer heerlijk. De taal kan echter een kleine barrière vormen om volledig kennis te maken met dit prachtige land. Fransen staan erom bekend dat ze geen Engels spreken, en dat ook niet willen leren, en menig toerist kan zich nauwelijks verstaanbaar maken in het Frans.

Overnacht bij taalgenoten

Wat in een dergelijk geval zou kunnen helpen, is overnachten op een plaats die door Vlamingen wordt gerund. Franstalige Belgen kennen het beschreven probleem natuurlijk niet, maar Vlamingen en Nederlanders des te meer. Veel B&B’s, campings en hotels in Frankrijk zijn eigendom van Vlamingen, die zijn geëmigreerd en er zelf een hotel hebben opgezet.

Het leuke is dat je deze plaatsen door heel Frankrijk vindt, zelfs in de kleinste dorpjes tref je nog een B&B aan. Behalve dat je op vakantie kunt gaan in een landelijke streek in plaats van naar een drukke, toeristische plaats, is het ook handig dat de eigenaars van het hotel je de weg kunnen wijzen in de streek. Zij weten waarschijnlijk als geen ander welke wandelroutes de moeite waard zijn en in welk restaurant je zeker eens moet gaan eten