Logeren bij Belgen in Frankrijk

Logeren bij Belgen in Frankrijk

Frankrijk wordt door velen gezien als het ideale land. Het weer is er goed, je kunt er heerlijk eten en het land bezit een prachtige natuur. Het is een heel veelzijdig land waar je zowel voor de rust, voor de cultuur, als voor sport terecht kunt. Vanuit Nederland en België is het zonder veel moeite te bereiken met de auto, en dat is ook precies de reden waarom elk jaar de wegen in de richting van Frankrijk behoorlijk vast staan.

Emigreren

Er zijn ook mensen die vanuit Nederland of België zijn geëmigreerd naar dit prachtige, groene land. Hoewel er dan eerst Frans geleerd moet worden – Fransen spreken over het algemeen namelijk maar zelden goed Engels – voelen mensen zich er al snel thuis. Als je op internet kijkt, kun je daarom allerlei bed and breakfasts, campings en hotels vinden die gerund worden door Belgen.

Logeren bij landgenoten

Het voordeel van deze mogelijkheden om te overnachten, is dat de gastvrouw of gastheer dezelfde taal spreekt als jij. Vaak wonen deze mensen al een aantal jaar in Frankrijk en zijn ze er helemaal thuis. Diegene kan je dan snel op weg helpen in de streek, je vertellen waar de beste restaurants te vinden zijn en wat de mooiste wandelroutes zijn. Erg leuk dus als je de omgeving goed wilt leren kennen en echt kennis wilt maken met Frankrijk. In geval van nood kan een landgenoot je ook gemakkelijker helpen als hij of zij dezelfde taal spreekt. Overnachten op een plaats die gerund wordt door Belgen maakt je vakantie dus zorgelozer en zorgt ervoor dat je volop kunt genieten van je tijd in Frankrijk.