Hotels Frankrijk

Hotels Frankrijk

In het land van de Rivièra, Champagne en Coco Chanel staat stijl voorop. Of het nu gaat om mode, film of eten: Frankrijk staat aan de top. Dit geldt zeker ook voor de hotelketens in dit land. Van romantische overnachtingen tot actieve vakanties en gezellige slaapgelegenheden, Frankrijk heeft het allemaal. Waar je overdag in Frankrijk je hart op kunt halen en dagen bezig bent om al het schoon te bezichtigen, kun je in de avond genieten van een heerlijke maaltijd uit de sublieme Franke keuken.

Wanneer je van plan bent een weekendje weg te boeken in Frankrijk, of wellicht een hele week wilt doorbrengen in dit prachtige land, is het belangrijk om te weten waar je het beste terecht kunt. Of je nu op zoek bent naar iets klassieks, intiems of juist extravagant: in Frankrijk vind je de mooiste hotels die je het beste bieden. Voeg hier s ’werelds beste eetgelegenheden en luxe voorzieningen aan toe, en je weet meteen waarom Frankrijk aan de top staat.

Franse hotelketens

Frankrijk heeft meer dan 1400 hotels in het hele land. Er zijn verschillende grote hotelketens te vinden die een grote naamsbekendheid hebben. Accor is hier er één van. Deze Franse multinational is in meerdere landen bekend, maar vooral Frankrijk profiteert van de uiteenlopende hotels uit deze keten. Accor bestaat uit verschillende merken. Zo zijn er budgethotels te vinden, die vooral aantrekkelijk zijn wanneer je snel een tussenstop nodig hebt op weg naar je vakantiebestemming. Na een frisse douche en een stevig ontbijt kun je weer verder naar je eindbestemming. Accor bevat ook uitstekende middenklasse hotels. Hier zijn Novotel en Mercure een voorbeeld van. Comfortabele accommodaties met drie sterren. Het neusje van de zalm zijn natuurlijk de luxe merken van Accor, zoals Sofitel en Pullman. Deze hotels bieden eersteklas voorzieningen, met stijlvolle kamers en nieuwe technologie. Ze zijn vaak ook te vinden op bijzondere plekjes.

Hotels en sterren

Het aantal sterren van een hotel is vaak bepalend voor het uitzoeken van een geschikte accommodatie. Een hotel met één ster is vaak wat kleiner en de sfeer is vrij persoonlijk. De accommodaties zijn erg basaal en een restaurant vind je op loopafstand. Een tweesterrenhotel maakt over het algemeen uit van een keten die kwaliteit biedt en beperkte faciliteiten. De hotels zijn klein tot gemiddeld van grootte, en de kamers beschikken vrijwel altijd over een telefoon en televisie. Meestal is er ook een klein restaurant te vinden in het hotel.

Drie sterren of meer duidt vaak op meer luxe, maar deze hotels hanteren ook een hogere prijs. Deze hotels hebben vaak betere voorzieningen dan hotels met één of twee sterren. Denk hierbij aan roomservice, internet, films, toegang tot een fitnesscentrum en pluche beddengoed. De hotels met drie sterren zijn redelijk aan de prijs, maar bieden comfort en genoeg kamers. Je vindt deze hotels meestal in de buurt van snelwegen en winkelgebieden. Mooie, ruime kamers met decoratieve lobby’s zijn kenmerkend voor een hotel met drie sterren. Het ingebouwde restaurant biedt vaak ontbijt, lunch en diner, maar ook een parkeerplaats, roomservice en zwembad zijn vaak beschikbaar.

Ze kunnen echter niet geheel tippen aan de luxe van een viersterrenhotel. Een hotel met vier sterren is vrij formeel, en een voortreffelijke service staat hoog in het vaandel. In de buurt vind je meestal ook andere hotels van hetzelfde kaliber, maar ook restaurants, winkels en entertainment. Net ingerichte kamers met roomservice, restaurants, parkeerplaats en een conciërge zijn hier niet ongewoon.

De top bestaat natuurlijk uit vijfsterrenhotels. Deze hotels kun je zien als een soort ‘boutique’ hotels, waar je echt van alle gemakken wordt voorzien. De hoogste mate van persoonlijke service wordt hier verwacht. Stijlvolle kamers met kwaliteitsbeddengoed, DVD-speler, CD-stereo en een jacuzzi vind je in iedere kamer. Je hebt de keuze uit meerdere restaurants in het hotel, met uitgebreide menu’s.

Hotels in Frankrijk

Frankrijk heeft enorm veel hotels. Het is dan ook moeilijk om hier een top tien voor samen te stellen. Hieronder een rijtje met de meest speciale hotels, die zeker een bezoekje waard zijn. Natuurlijk kun je nog veel meer moois vinden in dit romantische land.