Autovakantie

Autovakantie Frankrijk

‘Leven als een God in Frankrijk’, wie kent de uitdrukking niet?

Misschien dat zo’n leven het merendeel van het jaar onmogelijk lijkt, maar als je vakantie hebt, komt het bereiken van deze missie plotsklaps stukken dichterbij. Als je voor een paar dagen, of misschien wel voor een paar weken per jaar, Frankrijk als vakantiebestemming kiest, kun ook jíj leven als een God in Frankrijk. Verlies jezelf in de idyllisch gelegen oude dorpjes, doe een kleurtje op aan de goudgele kust met het azuurblauwe water, bewonder de inspirerende gele velden vol zonnebloemen en laat je betoveren door de lila lavendelvelden, afgewisseld met de bossen, de groene weilanden en de uitstrekte akkers. Wie eenmaal een keer met de auto naar Frankrijk is geweest, zal het snel nog een keer doen. Het is ook typisch iets wat van generatie op generatie overgaat.  Heb je net zulke mooie herinneringen aan autovakanties met het gezin, vrienden of familie naar het zuiden? Dan wil jij je kinderen toch net zo’n fantastische ervaring bezorgen? Niet voor niets is een autovakantie naar Frankrijk al jaren favoriet onder de Nederlandse vakantiegangers. Er zijn ontelbaar veel mooie plekjes te vinden in Frankrijk – het op twee na grootste land in Europa – wat de mogelijkheden voor een heerlijke vakantie eindeloos maakt.

Wat Frankrijk te bieden heeft

Het landschap is wisselend en bovenal kleurrijk, mede door het zachte, warme klimaat van Frankrijk en de vele zonuren. In Frankrijk wordt zowel je lichaam als je geest gevoed, maar ook het Franse eten en drinken is geliefd. Denk maar eens aan de Franse kazen, waar er meer dan 4000 van zijn, en de ontelbare kwaliteitswijnen. De liefhebbers van cultuur en geschiedenis komen in Frankrijk ook absoluut aan hun trekken. De Loire-vallei, de Vogezen, de Elzas, Lotharingen, de Charente-Maritime: dit is slechts een kleine greep van al het moois dat Frankrijk te bieden heeft.

Het goede nieuws is dat al deze bestemmingen op rijafstand liggen. Parijs ligt bijvoorbeeld vanaf Amsterdam op slechts een ruime 500 kilometer. Rij je verder naar het zuiden, dan kunnen de kilometers behoorlijk oplopen. Maar wanneer de afstand verdrievoudigd, zit je ook ergens lekker aan de grens bij Italië of Spanje. En dit is met een flinke rit goed te doen. Overnachten is natuurlijk ook een optie: iets dat veel mensen doen. Vaak is de chauffeur redelijk moe na een rit van bijna tien uur. Kies ergens een mooi plaatsje uit onderweg en zet je reis de volgende dag uitgerust weer voort. Je kunt natuurlijk ook met meerdere mensen rijden; het is maar net wat je persoonlijke voorkeur is. Met een autovakantie kan het allemaal en zit je nergens aan vast!