Vakantievilla Frankrijk

Vakantievilla Frankrijk

Frankrijk is een zeer populair vakantieland, en je hebt eindeloze mogelijkheden als het gaat om bestemmingen en accommodaties. Je kunt er campings vinden, maar ook luxere villa’s die je kunt huren om je vakantie in door te brengen. Ook de luxe vakanties vergen aandacht en verdieping. Net zoals bij campings, heb je hier ook veel keuze in. Wij gaan voor je op een rij zetten welke streken je het best kunt kiezen en via welke sites je gemakkelijk en veilig mooie villa’s kunt huren.

De beste streken

Als je denkt aan luxe, dan denk je aan jacuzzi’s, zwembaden, culinair eten en natuurlijk verrukkelijke Franse wijnen. Speciaal om die reden kijken we voornamelijk naar bekende én onbekende wijnstreken, die ook perfect dienen als vakantiebestemming. Zo kun je er gemakkelijk voor kiezen om tijdens je vakantie een bezoekje te brengen aan verschillende wijngaarden in de omgeving. Daarnaast heb je natuurlijk ook de mogelijkheid om de beste wijnen te proeven in de puurste vorm.

Bourgogne is een bekende wijnstreek in Frankrijk. Steden die in deze streek liggen, zijn bijvoorbeeld Dijon, Tournus en Beaune, maar natuurlijk zijn er ook een hoop pittoreske dorpjes te vinden in de omgeving. Het landschap is erg divers, en loopt van bossen over in heuvels, tot rotsen en platteland. Beaune is het hart van deze mooie wijnstreek. In het noorden vind je de wijngaarden van de overheerlijke witte Chabliswijnen.

Voor echte luxe moet je in de Champagnestreek zijn. Dit gebied ligt in het noorden van Frankrijk en heeft een prachtige omgeving door haar bossen, bergen en wijngaarden, waar je urenlang kunt wandelen. De naam zegt het al: champagne is uit deze streek afkomstig, en daardoor zijn er vele champagnehuizen te bezoeken. Daar kun je rondleidingen krijgen, waarna je uiteraard een goed glas champagne kunt nuttigen.

Ben je op zoek naar rust, dan kun je dit vinden in de Provence. Deze streek staat symbool voor de Franse vrijheid. Je kunt in de zon genieten van de beste wijnen met een net zo goed uitzicht. Pittoreske dorpjes en lavendelvelden zijn zeker een bezoekje waard. Naast alle natuur en cultuur die hier te vinden is, zijn alleen de geweldige Provençaalse wijnen al een goede reden om naar de Provence af te reizen.

De Rhônevallei mag ook zeker niet worden overgeslagen. Het gebied ligt in het zuiden van Frankrijk en wordt in het noorden begrensd door Vienne en in het zuiden door Avignon. Alles in deze streek straalt wijn uit, en dat is ook niet vreemd, aangezien het één van de oudste wijnstreken in Frankrijk is. Het gaat voornamelijk om rode wijnen, maar rosé is ook langzaam upcoming. Naast de wijnen, is ook de natuur waanzinnig mooi in dit gebied. Je kijkt uit over prachtige bergen en rivieren. Als kers op de taart is het een goed idee om te genieten van één van de betere restaurants die Frankrijk rijk is. Hoe Frans wil je het hebben?